zondag 24 juni 2012

Dieren van de boerderij

Dit wordt één van onze laatste posts voor dit schooljaar. Onze freinetschool heeft namelijk zijn eerste schooljaar achter de rug. Het was een superjaar!!! Voor ons laatste project gingen we op uitstap naar de boerderij! Wat een unieke ervaring!

Eerst brachten we een bezoek aan de schapen en de geiten. Er werd brood aan de diertjes gegeven. We konden een lammetjes strelen en uiteindelijk mochten we dan zelf eentje proberen te vangen. Zeer plezierig om achter de dieren aan te lopen !!!

De rammen zaten voor de veiligheid apart. Toen we de rammen bezochten, moesten we zeer voorzichtig en rustig zijn. Anders werden ze bang en zouden ze superhard wegrennen. Naast de rammen zagen we de weide van de koeien. Al vrij snel kon Elie raden wie van de drie de stier was. "Dien dikken!"

Toen kwamen de kippen en de haan aan de beurt. Die waren zeer bang en kropen meteen achter de struiken. Met een stukje brood en wat zaadjes konden we een paar kippen toch van dichter bekijken. Bij de vijver zagen we hoe een heleboel kikkers in het water sprongen.

Na een korte pauze kwamen we bij het hoogtepunt waar we een rit konden maken op een ezel en een paard! De ezels werden ook gevoederd en geborsteld.

Een superleuke voormiddag die eigenlijk nog een stuk langer mocht duren! Bij deze wil ik nog enkele mensen bedanken voor het vervullen van deze mooie dag. Op de eerste plaats mijn tante die meteen bereid was om ons te ontvangen. Daarnaast ook alle ouders die bereid waren om te rijden en mee de kinderen te begeleiden tijdens deze uitstap. En uiteindelijk ook alle dieren die zo lief waren voor ons!






Voor alle foto's rond dit thema, klik dan snel hier. Wie al eerder deze week de foto's heeft bekeken, de foto's werden vandaag aangevuld met de exemplaren van Nele (mama Jinte).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten